Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Släktresa till Kalmar

Posted on | juni 13, 2016 | No Comments

Lördagen den 3-söndagen den 4 september 2016

Hej alla Ugglor!

Nu är det dags för vår mellanårs aktivitet. Lördagen den 3 september bär av till Kalmar!

Upplägget är tänkt som följer: På lördagen sammanstrålar vi ca 14.30 på Länsmuseet Kalmar där vi kommer att få en specialvisning om Kronanutställningen som börjar 15.00 och håller på drygt en timme. På kvällen går vi ut på en trevlig restaurang. Rum är förhandsbokade på Calmar Stadshotell som ligger i dess närhet.

På söndagen får vi en guidning kl 11.00 i Kalmar Domkyrka, en fantastisk barockkyrka som tog 43 år att bygga och däri med den enda målningen på regalskeppet Svärdet.

Släktföreingen står för inträde/visningar samt middag exkl drycker. Deltagarna står för boende och transport.

~

Vid middagstid den 1 juni 1676 kantrade, exploderade och sjönk stormaktstidens mäktigaste skepp, regalskeppet Kronan, under en drabbning mellan den svenska och den förenade dansk-holländska flottan. I förvirringen som uppstod efter katastrofen miste de svenska skeppen sina formeringar och regalskeppet Svärdet kom att omringas av fientliga skepp. Under en och en halv timme fick Svärdet utstå fientlig beskjutning. Skeppet avmastades och antändes slutligen av en brännare. Sedan elden nått Svärdets krutdurk exploderade fartyget och omkring 600 man dog, däribland amiral Klas Uggla. Ett femtiotal överlevde.

~

OSA slutligt besked senast den 15 augusti till eddie.uggla@hotmail.se

Välkomna till en synnerligen trevlig och intressant helg/Släktrådet

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.