Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Midsommarhälsning Uggla

Posted on | juni 23, 2016 | No Comments

Kära släktmedlemmar

Vi i släktrådet vill önska alla våra ugglemedlemmar ånyo en riktigt skön, avkopplande och varm sommar och med hopp om att solen kommer lysa över alla uppdukade midsommarbord runt om i Sveriges land.
Det är verkligen glädjande att en planerad släktresa till Kalmar helgen lördagen den 3:e och söndagen den 4 september givit ett bra gensvar. Jag skrev att vi önskar ett slutligt besked om deltagande senast den 15 augusti men vi måste ha ett preliminärt besked senast den 1 juli för att säkerställa reserverade rum på Calmar Stadshotell. Kära släktmedlemmar fundera om intresse finnes, se i era almanackor om tiden finnes och hör av er, som sagt,  senast 1 juli.  Maila AFAP tillbaka om Ert intresse  att följa med på denna “utflykt” till Kalmar.
Nu är den skriven och tryckt, en biografi av professor Peter Dahlén om idrottsledaren, militären och radiomannen Bertil G.son Uggla( 1890 – 1945). Bertil var under decennier en av Sveriges mest kända personer. Han tog medalj under tre olympiska spel och ledde morgongymnastiken i Sveriges enda kanal från 1929, så gott som varje morgon, i 17 år, tilläggas skall i direktsändning. Vilken bedrift!! Jag har boken i min hand och vill varmt rekommendera en verkligen intressant och läsvärd läsning med fotografier från svunnen tid och då, inte minst, sid 394 när pappa Bertil håller upp sin son Sten på ena handen på Karlbergs borggård, en helt oförglömlig ögonblicksbild. Varje sann Uggla bör ha den i sitt bibliotek så beställ boken direkt från förlaget – WWW.idrottsforum.org/bokförlag – till ett  rabatterat pris,  eller fråga vilken bokhandel som helst, även om de inte har den inne (vilket ganska få torde ha). Boken går förstås också att låna via biblioteket. Trevlig läsning.
Ha nu en skön sommar önskar
Släktrådet i Ugglas släktförening genom
Evald (Eddie) Uggla
ordförande

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.