Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Släktrådets nyårshälsning jan 2010

Posted on | januari 25, 2010 | No Comments

UgglaLogoKära släkten Uggla

Här kommer det sedvanliga nyårsbrevet – denna gång endast i digital form, dvs utan postutskick! Av ekonomiska och praktiska skäl, men också för att 2010 är ett mellanår inför nästa års släktmöte som äger rum traditionsenligt på Riddarhuset lördagen 29 oktober 2011 och som vi naturligtvis återkommer till.

 

Först några ord om det gångna året. Släktrådet har haft två styrelsemöten vid vilka vi bla beslutat om stipendier ur Elisabeth Ugglas fond om sammanlagt 14 000kr. Vi har även köpt en mindre post investoraktier för de 20.000 kr som Ulla och Christer Uggla skänkte vid sin bortgång. Vi har också genomfört en uppskattad heldagsutflykt till Löfstad och släktägda Runstorp. Ungdomssektionen har haft två sammankomster och våra it-ansvariga har gjort om hemsidan till oigenkännlighet!

År 2010 har börjat bra – åtminstone för oss skridskoåkare; och på programmet står också en skridskoutfärd lördagen 27 februari inspirerad av styrelsens ungdomar och som kommer att ledas av undertecknad (ledare i Sthlms skridskoseglarklubb). Anmälan till den turen sker till evacharlotteuggla@hotmail.com eller till 0706-760518 . Förfrågningar i allmänhet om långfärdsskridsoåkning kan ske direkt till mig pederuggla@hotmail.com alt 0709-890815.

Jag hoppas på många deltagare och inte minst ungdomar för vilka Charlotte (Nilsdotter) Uggla har mer i beredskap!

Inför året vill vi också påtala möjligheten till ekonomiskt understöd för studerande som uppfyller stadgarnas krav och även för den med mycket begränsad ekonomi. Undertecknad svarar gärna på frågor i det sammanhanget. (Det har varit möjligt att bistå med några upp till femtusen kronor och i undantagsfall mer.) Jag vill också nu liksom tidigare uppmana till att då och då gå in på vår hemsida, som numera är www.uggla100.se . Om den funnit sin form med nu gjorda förändringar återstår att se. Min erfarenhet är att det tar sin tid att förstå men att det även för min generation med viss ihärdighet är möjligt! Glöm inte att delge våra äldre och de utan dator den information som kan vara intressant. De synpunkter du har i det sammanhanget ventilerar du mest framgångsrikt med goranlindmark@gmail.com. Jag vill också uppmana den släktträdsintresserade att kontakta vår sekr Evald Uggla eddie.uggla@oxxo.se eller 011-54424.

Väl mött på isen och med vänlig släkthälsning         UgglaSöt

Peder Uggla

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.