Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Rörande Jacob Claesson Uggla: Mail till Peder Uggla från Gunnar Dahlvig

Posted on | januari 8, 2011 | No Comments

Hej,

Jag heter Gunnar Dahlvig och är filatelist. I min ägo har jag ett brev (dvs det är endast ett brevomslag) från 1641, adresserat till Jacob de la Gardie. På brevet finns en samtida notering: Ankom från ståthållare Jacob Claesson Uggla. Jag har sökt på denne Jacob Claesson Uggla i Google och funnit att det fanns en med detta namn, född 1611 och boende på Saleby i Skaraborgs län. Men några fler uppgifter har jag inte lyckats få tag i. Vad jag är mest intresserad av är: Var var han ståthållare? Han kan också ha varit landshövding eftersom titeln ändrades 1634 till detta i de fall vederbörande satt på residensslotten. På andra slott kunde titeln ståthållare vara kvar. Jag vet att landshövdingetiteln inte hade slagit igenom helt förrän in på 1700-talet.

Kan du ge mig ett tips om var jag kan hitta mer om denne Jacob Claesson eller vet du ev. själv något?

Tacksam för all hjälp

Med vänliga hälsningar

Gunnar Dahlvig

Peders svar:

Bäste Gunnar Dahlvig

Tack för ditt intressanta mail . Någon klocka har ine ringt hos någon jag talat med men vi har lägger ut det på vår hemsida www.uggla100.se och hoppas kunna medverka i gåtans lösning Med vänlig hälsning Peder U 

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.