Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Rörande Jacob Claesson Uggla: Svar från Gunnar Dahlvig

Posted on | januari 14, 2011 | No Comments

Tack för vänligt svar. Genom en god vän i Västergötland har jag fått klart att Jacob Claesson Uggla 1641 var landshövding (ståthållare) i Nylands län i Finland. Dessförinnan ingick han i Västgöta Ryttare och slog under Gustaf Adolf. Han slutade sin militära bana som överstelöjtnant 1634, blev ståthållare i Reval 1636, två år senare i Nöteborg och därefter som sagt i Nylands län (Helsingfors)

Med vänliga hälsningar

Gunnar Dahlvig

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.