Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Släkten Ugglas kokbok

Posted on | juni 19, 2013 | No Comments

Släkten Ugglas kokbok

Kära släkting!

En kokbok som bara innehåller recept från släkten Uggla har jag haft som en dröm sedan länge och nu har jag satt igång. Målet är en bok som innerhåller recept och historian bakom recepten.

Recepten som ska vara med bör ha en koppling till familjen Uggla och gärna vara lagade i generationer.

När ni skickar in receptet till mig så bifoga en liten presentation om vad ni brukar kalla den, vem som ligger bakom den, i vilket sammanhang ni brukar avnjuta den m.m. d.v.s. rättens historia. Om ni har möjlighet att ta en blid med en digitalkamera och skicka med så är det uppskattat.

Exempel:

Recept: Farmor Britte-Josefines pepparkakslimpa.

Historia:

Britte Uggla, gift med Sven Eriksson Uggla, bakade alltid detta bröd till jul. Varje julaftonsfrukost har vi ätit rikligt av detta bröd med smör och ost som pålägg.

Ingredienser:

– Mjöl, – Smör, – Sirap

Att Göra:

1. Blanda…

2. Rör ihop…

3. Grädda i ugn…

Skicka informationen till mig via mail, det år även bra med brev. Om ni har flera recept som ni vill ha med så skicka gärna det. Om ni vet någon Uggla som inte har tillgång till email eller saknas på mail-listan får ni mer än gärna vidarebefordra detta brev. Förhoppningsvis kommer boken vara klar till nästa släktfest.

Med Vänliga Hälsningar

Charlotte Uggla

Furusundsgatan 14, 115 37 Stockholm

evacharlotteuggla@hotmail.com

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.