Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Midsommarhälsning och information om kommande släktresa

Posted on | juni 19, 2013 | No Comments

Till medlemmarna i släktföreningen Uggla.

Med denna midsommarhälsning vill släktrådet först och främst önska er alla medlemmar med familjer en riktigt fin och trevlig midsommar.

Det är nu snart två år sedan vårt ordinarie släktmöte på Riddarhuset ägde rum. Nästa släktmöte är bokad på Riddarhuset i oktober 2014 så vi har planerat en annan begivenhet under mellantiden att äga rum söndagen den 22 september.

Släktresa till Linköping

Boka in söndagen den 22 september för en endagarsutflykt till Linköping där stadsguide Sigvard Hallendorf, mycket underhållande och väl bevandrad i Uggla, kommer att berätta om bröderna Erland och Carl Johan U.-Värmlandsgrenen- som startade Aktiebolaget Svenska Järnverksverkstäder ASJ i Linköping. 1930 beslöt styrelsen att även börja bygga flygplan. Vi får här bekanta oss med dessa otroligt driftiga ugglebröder och få oss till livs historien om Saab´s tillkomst där bröderna var en av grundarna, efter en fusion med en annan flygplanstillverkare från Trollhättan Svenska Aeroplan aktieolaget.

Det finns fler bemärkta Ugglor som satt sina avtryck i Linköping och då tänker vi på  generalen Gustaf Uggla tillhörande Värmlandsgrenen. Det är fassinerande att få höra Sigvard Hallendorf berätta om hur officersfamiljer och då Uggla i synnerhet  levde med sin stora familj, umgicks med varandra och verkade kring förra sekelskiftet.  Det är inte så förbålt långt tillbaka i mänsklighetens historia men känns som en helt annan värd nät vi får lyssna till Sigvard H.

Programmet är under utformning  men boka redan in söndagen den 22 september för en god, trevlig och givande söndag. Återkommer med program.

Charlotte U. har börjat skriva på en ”ugglekokbok” som endast skall innehålla recept kopplad till släkten. En härlig bok som vi hoppas blir verklighet med bidrag stort som smått. Se separat inlägg nedan.

Ånyo med hopp om en  trevlig Midsommar och fortsatt härlig sommar

önskar

Släktrådet.

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.