Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Kanonresa till Linköping

Posted on | september 25, 2013 | No Comments

Vi var nästan 50 personer som samlades vid värdshuset i gamla Linköping för att njuta av en eftermiddag tillsammans och för att insupa lite släkthistoria. Vi började dagen med att äta en fantastiskt trevlig lunch och njuta av de kåserier om släktingar och nästan släktingar som framfördes helt spontant av de hågade. Redan under lunchen presenterade sig också vår guide till Linköpings stad och historia: Sigvard Hallendorf. Sigvard visade sig vara en mycket kunnig och vältalig herre som efter att ha visat oss gamla Linköping tog oss med på en rask vandring genom de mer centralare delarna av staden. Vi lärde oss om allt från slaget vid Stångebro, Stångåns vattenkvalitet, bröderna Ugglas företagssamhet och slutligen om generalen Gustaf Uggla och hans familj.

Vädret bidrog inte till den goda stämningen men det gjorde alla vi andra. Att gå på promenad tillsammans visade sig vara ett väldigt trevligt sätt att umgås, ett koncept vi gärna gör om. Nedan hittar ni de bästa bilderna från dagen (klicka på bilderna för att göra dem större).

[nggallery id=9]

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.