Uggla

SLÄKTFÖRENINGEN UGGLA

Sommarhälsning

Posted on | juni 19, 2015 | No Comments

Kära släktmedlemmar!

Vi i släktrådet vill önska alla våra ugglemedlemmar en riktigt skön, avkopplande och solig sommar och med hopp om att  solen även visar sig, runt om i landet, för att förgylla midsommarfirandet.
Tiden går fort och vi med den!  I år har släktrådet inte planerat in någon aktivitet då vi fortfarande gläder oss åt släktmötet på Riddarhuset i oktober som kändes mycket lyckat. Vad annars i detta vackra vårt hus med drygt ett 80-tal Ugglor i samma sal.
Som jag skrev i senaste numret av Arte et Marte så föreslog Christer Uggla att som mellanaktivitet hösten 2016  besöka Finland och där bese bl.a. det finska Riddarhus där släkten fortlever som nr 4 bland adelsätter. Släkten uggla delade sig nämligen i början av 1600-talet  i sex huvudgrenar varav idag fortlever tre grenar. En av dessa är den Finska ättegrenen där sonen Claes Claesson Uggla erhöll till sätesgård, av sin fader, Porio socken i Finland. Vi hoppas verkligen att vi kan förverkliga denna “utflykt” till Finland. Maila gärna tillbaka om Ert intresse  att följa med på denna “utflykt” till Finland.
Trevlig sommar önskar
Släktrådet i Ugglas släktförening genom
Evald (Eddie) Uggla
ordförande

Comments

Leave a Reply

  • Om uggla100.se


    På släktförenningen Ugglas websida återfinns aktuell information om släkten och släktföreningens aktiviteter. Det är också en sida för dig att komma med inlägg och lägga kommentarer på ämnen som rör släkten eller dess medlemmar. Har du frågor som rör sidan; hör av dig till slaktenuggla@gmail.com
  • Registrera dig på uggla100.se


    För att bidra med inlägg/kommentarer på uggla100.se så behöver du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Har du inget användarnamn?

    > Registrera dig på uggla100.se


    Observera att du behöver ej vara medlem i släktföreningen för att registera dig och komma med inlägg/kommentarer.